Informatie EBC remvloeistof
 

EBC Remvloeistof BF307

Remvloeistof op basis van glycol is hygroscopisch, en kan na 3 jaar tot 12% water bevatten. Hierdoor kan bij zware belasting vapour lock (luchtbellen in de remleiding) optreden, waardoor de remmen sponzig worden. Gebruik dus altijd remvloeistof uit een gesloten verpakking, en gebruik dit niet langer dan 90 dagen na opening.

Vapour lock ontstaat ook door koken van remvloeistof in de remleiding. BF307 is een Dot 4 remvloeistof met een hoog kookpunt van maar liefst 307 °C, waardoor vapour lock niet voor zal komen. Belangrijk is wel dat u tijdig remvloeistof ververst, zeker bij sportief gebruik van uw auto.

Let op !! Mag niet gemengd worden met Dot 5 remvloeistoffen op siliconenbasis

 

 

 

EBC Remvloeistof BF5

BF5 is een high performance remvloeistof op siliconenbasis, die ook in race-auto’s toegepast wordt. In tegenstelling tot remvloeistoffen op glycolbasis, beschadigt of verkleurt deze remvloeistof niet de lak van uw auto. Uw remsysteem moet wel geschikt zijn voor gebruik van siliconen remvloeistof. Controleer dit ! Anders kan het uw remsysteem beschadigen. Deze remvloeistof mag niet gemengd worden met remvloeistoffen op glycolbasis