Spax verlagingsystemen
  
SPAX ontwerpt en produceert al meer dan 50 jaar schokdempers, en is op race- en rally gebied het meest bekende merk ter wereld. Zij waren het eerste bedrijf dat “op de auto instelbare” schokdempers produceerden en hebben dit idee gepatenteerd. In de 70-er jaren was Spax marktleider in performance verlagingsystemen in Groot Britannië. In de 80-er jaren werden zij ook marktleider in verlagingsystemen voor race- en rally toepassingen. Begin 90-er jaren begon Spax actief te exporteren naar landen in de hele wereld.   
 

Eind 1999 werd SPAX verkocht; de nieuwe eigenaren hebben een nieuwe productiefaciliteit met bijbehorende kwaliteitscontrole opgezet; deze investering heeft 1 miljoen Pond gekost. In 2001 heeft SPAX de Duitse TUV goedkeur voor haar producten gekregen. 

SPAX is altijd erg betrokken geweest bij alles wat met racen te maken heeft. Het snelste landvoertuig ter wereld, de Thrust SSC, is uitgevoerd met SPAX schokdempers. Mede daardoor behaalden zij een snelheid van 1.231 km/h !
Alle race Mini’s van de Britse Mini Cooper Challenge maken gebruik van SPAX schokdempers. Dit betreft de nieuwe Mini, maar Spax levert ook schokdempers voor de oude Mini. Want, naast de moderne auto's heeft Spax ook een compleet programma voor klassiekers.