Pipercross luchtfilters
Pipercross sportluchtfilters worden sinds 1978 in het Engelse Northampton gefabriceerd. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten foam met een
speciale honingraat celstructuur. Zo wordt een maximale luchtdoorvoer bereikt, terwijl wel alle stofdeeltjes uit de aangezogen lucht gefilterd worden.
 
Pipercross levert diverse mogelijkheden om maximale prestaties uit een automotor te halen, en tevens de “looks” onder de motorkap te verbeteren:
 
 
Paneelfilter
 
vervangingsfilter in origineel luchtfilterhuis
 
Inductie kit
 
aluminium conisch filter inclusief montagemateriaal
 
Venom kit
 
filter in gesloten kunststof behuizing met koude lucht toevoer
 
Viper kit
 
filter in gesloten carbon behuizing met koude lucht toevoer 
 
V1 carbon airbox high performance carbon airbox voor diverse automodellen
   

Door veel testwerk te verrichten heeft Pipercross ondervonden dat aangezogen lucht, als het uit het filtermateriaal komt, erg turbulent is. Hierdoor wordt de snelheid van de luchtstroom naar de motor nadelig beïnvloed. Vooral bij het accelereren en in hogere toerengebieden kostte dit veel vermogen. Om dit probleem op te lossen, ontwierp Pipercross een compleet nieuw concept van luchtinductie. Het zwarte foam voor de buitenlaag wordt in Vortex uitvoering vervaardigd, waardoor de lucht verdeeld en grotendeels ook gestuurd wordt. Als de lucht dan vervolgens uit de rode binnenlaag komt, is de turbulentie ruim 70% teruggebracht, waardoor deze sneller naar de motor kan stromen. 
 
Kijk hier voor een luchtfilter voor uw auto.


 
De laatste ontwikkeling  in paneelfilters betreft: Pipercross Plus. 
Er wordt gebruik gemaakt van een speciale "foam matrix" voor de beste luchtdoorlaat.

Meer informatie staat hier.    

 

  
 
Naast luchtfilterkits voor normale straatauto’s, heeft Pipercross ook een uitgebreid programma competitiefilters. Zo is er voor vrijwel elke carburateur en gasklephuis een oplossing. Fabrikanten als TVR en Lotus gebruiken Pipercross luchtfilters voor eerste montage. Maar ook op de WRC Ford Focus, diverse BTCC auto’s en het Australisch V8 kampioenschap vertrouwen op de kwaliteit van Pipercross.