Denso bougies
 
Iridium TT

Nieuwe materialen bieden nieuwe mogelijkheden. Dit geldt zeker voor de Iridium TT bougie van de Japanse fabrikant Denso. Voor de elektrode wordt een legering gebruikt die voornamelijk uit het element Iridium bestaat. Vanwege het hoge smeltpunt van deze Iridium legering, ontstaat de mogelijkheid om de diameter van de elektrode naar slechts 0,4 mm te brengen. Resultaat is een hogere vonkopbrengst en een lager benodigd voltage.


Teneinde het mengsel de ruimte te geven om te ontbranden, past Denso een 0,7 mm platina massa-elektrode toe. Deze technologische ontwikkelingen leiden tot een betere koude start, snellere acceleratie, langere levensduur (tot 120.000 km) en hogere prestaties. Vandaar dat diverse autofabrikanten de Iridium TT bougie ook bij eerste montage toepassen. 
 
Klik hier voor een Denso Iridium bougie voor uw auto.
 
 


De voorlopers van de Iridium TT, Iridium Power, Tough en Racing, blijven voorlopig in het leveringsprogramma van Denso. Voor vrijwel elke auto of motorfiets is er een Iridium Power bougie leverbaar. Speciaal voor getunede straat- of circuitauto’s kan er gekozen worden uit verschillende warmtegraden.

Bij zware race- of rallytoepassingen kan een bougie uit de Iridium Racing lijn uitkomst bieden. De massa-elektrode is dan helemaal van platina vervaardigd, dit vanwege de hogere materiaalsterkte. U kunt met ons contact opnemen om de juiste bougie voor uw toepassing te bepalen.
 
 
Klik hier voor alle typen Iridium Power bougies.
 
Klik hier voor alle typen Iridium Tough (long life) bougies.
 
Klik hier voor alle typen Iridium Racing bougies.