Cobra verlagingsystemen
Cobra Suspension is één van de toonaangevende fabrikanten van sport suspension in Europa. Cobra Suspension heeft al meer dan 25 jaar ervaring in het ontwikkelen van verlagingsveren en sportschokdempers voor straat-, race- en rally-auto’s.
 
Gestart in het begin van de jaren tachtig met race teams in de Dutch Touring Car Championship zoals de BMW E30 en de Mercedes 190, lag de focus in het begin van de jaren tachtig lag vooral op de ontwikkeling van sport suspension voor raceauto’s, tuning liefhebbers en speciale projecten voor autofabrikanten. Sinds 2008 is Cobra Suspension ook actief in de rally wereld.
 
Klik hier voor een Rally Report videofragment.
Cobra Suspension producten worden getest onder de meest extreme condities, en zij gebruiken deze resultaten om onze producten nog verder te ontwikkelen om zodoende het optimale sport suspension systeem te ontwikkelen voor uw auto. Dit betekent o.a. dat proefveren 500.000x ingedrukt worden op de testbank, waarbij deze tussen 30% en 90% belast worden. Om de kwaliteit te waarborgen voldoet Cobra Suspension aan de Duitse TUV eisen, en werken zij volgens de laatste ISO normen. Het bewijs van hoge kwaliteit uit zich in een levenslange garantie op breuk.
 
Cobra Suspension verlagingsveren en schokdempers geven niet alleen uw auto een stoere race-uitstraling, maar zorgen er tevens voor dat de wegligging bij het accelereren, nemen van bochten en remmen verbetert tot de meest hoge verwachtingen. Een perfect gebalanceerde controle van uw auto in elke situatie.
 
Verlagingsveren van Cobra Suspension zijn gemaakt van Chroom-Silicium staaldraad met een extra hoge trekvastheid van Europese makelij.

De veren worden “koud” gewikkeld met CNC gestuurde wikkelautomaten, daarna met hitte behandeld en gekogelstraald voor extra levensduur. Alle veren krijgen een anti-corrosie behandeling en worden vervolgens met poederlak geëpoxeerd voor een mooie en langdurige corrosiebestendige bescherming.
 
Er is ook een compleet programma race veren leverbaar van Cobra Suspension. Klik hier voor afmetingen en veerconstantes.

Voor de optimale afstelling van rijhoogte en dempingsgraad biedt Cobra Suspension de volgende mogelijkheden:

 
EVO I       coilover kit, hoogte instelbaar
 
EVO II      coilover kit, hoogte en demping instelbaar
 
EVO III      coilover kit race spec, hoogte en demping instelbaar
 
EVO R      coilover kit race spec, hoogte en demping instelbaar
                en verstelbare topmounts / camberplaten
 
 
Klik hier voor meer informatie over de EVO kits.